Tjänster

Här kan du läsa mer om våra tjänster och ta reda på vad som kan passa för just dina golvdrömmar!

Lacka, hårdvaxolja eller måla golv

Vi kan behandla ett trägolv med olika typer av lack eller hårdvaxolja för att få bort fula fläckar eller skavanker. När det kommer till olja föredrar jag att använda hårdvaxolja. Det skyddar ditt golv, kan fyllas i punktvis vid behov och kräver endast ommålning var femte till sjunde år. Dessutom kan du välja transparent olja för att låta träet tala eller välja en pigmenterad olja. Allt efter tycke och smak. Oavsett om du väljer pigmenterad eller opigmenterad olja ger hårdvaxolja ett naturligt resultat och framhäver träets egenskaper.

Renovera gammalt golv

Perfekt Golvvård i Skåne föredrar att arbeta ur ett hållbarhetsperspektiv och tar gärna hand om det som redan finns. Äldre golv och golv av hög kvalitet, går ofta att ta hand om i många år. Gedigna trägolv, parkettgolv såväl som träplankor, kan vi ofta trots att de ser mycket slitna och repiga ut återuppliva till sin forna glans. Jag inspekterar och bedömer om ditt golv kan få nytt liv genom exempelvis golvslipning, golvboning, målning eller renovering.

Golvslipning och renovering av trägolv

Ett slitet och repigt golv är svårt att få snyggt oavsett hur väl du rengör det. Genom att slipa golvet tar vi bort det översta lagret och låter det vackra fina träet som finns under slitaget komma fram. Så länge det finns ett tillräckligt tjockt lager kvar av brädgolvets plankor eller parkettgolvets stavar, går det fint med golvslipning. Det kräver dock ett gott handlag för att bli snyggt och jämnt, samt att vi bara slipar så mycket som faktiskt krävs. Genom mina många års erfarenhet vet jag vilka maskiner som lämpar sig för vilka golv, hur viktigt det är att ha verktyg med integrerade dammsugare samt att jag och mina kollegor noggrant städar efter oss för att du som kund ska slippa slipdamm. 

Om du har skador på ett annars fullt dugligt golv, men som inte går att åtgärda genom slipning? Då är det ofta möjligt för oss att endast byta ut skadade delar. På så vis förlänger vi golvets livslängd, utan att byta ut allt trä. Trä är ett levande material och det slits oundvikligen med åren. Jag hjälper dig att bedöma vilken av våra tjänster som passar bäst för att ge ditt trägolv ett nytt liv. 

Kontakta oss idag för att få veta mer!

Perfekt Golvvård

Tack vare rätt kunnande, rätt verktyg och rätt maskiner gör våra tjänster en enorm skillnad. Det är en god investering och en typ av kärleksförklaring till golvet, som jag ofta menar är hjärtat i ett rum.

Tack vare rätt kunnande, rätt verktyg och rätt maskiner gör våra tjänster en enorm skillnad.

Det är en god investering och en typ av kärleksförklaring till golvet, som jag ofta menar är hjärtat i ett rum.

Golvläggning

I de fall du önskar ett helt nytt golv hjälper Perfekt Golvvård dig i processen att välja rätt material för sitt ändamål och din stil. Det är viktigt att vi väljer klokt och anpassar valet efter förutsättningarna. Såväl efter vilket slitage golvet kommer att utsättas för, som efter vilken stil du föredrar. 

När vi tillsammans kommit överens om vilket golv du kommer att trivas med i många år, planerar vi golvläggningen. I de fall vi kan lägga nytt ovanpå ett befintligt golv, slipar vi bort ojämnheter och utför den förbehandling som krävs för ett optimalt resultat. Ibland är vi tvungna att först riva ut det gamla golvet. Då kan jag vid önskemål ombesörja hela demonteringen och bortförseln av det gamla golvet.

Perfekt Golvvård lägger hantverksmässiga golv med rätt metoder för rätt material. Det är stor skillnad på att lägga exempelvis klinker eller fiskbensparkett. Det kräver utöver rätt verktyg och maskiner såväl tålamod, skicklighet som stor noggrannhet. Vissa golv kräver efterbehandling och jag är angelägen om att ge ditt nya golv alla förutsättningar att vara vackert och hållbart. Ett golv kräver skötsel och underhåll vilket jag gärna instruerar i om du vill sköta det själv. Finns det annat som du tycker är roligare än golvvård? Då gör jag mer än gärna återbesök hos mina golv för att utföra rätt behandling med önskad frekvens.

Att välja golv

Trägolv, brädgolv, parkettgolv, laminatgolv, stengolv, lackat, målat, oljat, pigmenterat eller ej? Valen är nästintill oändliga och det är lätt att känna sig vilsen i den djungel som alla golvalternativ kan kännas som. Jag hjälper dig gärna i valet, som jag anser ska spegla såväl funktion som din personliga stil, din budget och din bostads utformning och byggår. Bland våra tjänster finns alla behandlingar för att få ett vackert golv.

Själv har jag en viss förkärlek för parkettgolv, eller stavparkett, som det egentligen heter. Stavparkett består av trä som sågas i stavar och läggs i valfria mönster, exempelvis fiskbensmönster eller holländskt mönster. Det är en väldigt tålig golvtyp, men som kräver extrem noggrannhet och kunskap. När jag får äran att lägga ett nytt parkettgolv får jag nytta av alla mina års hantverkserfarenhet. Det är en typ av pussel, eftersom varje bit måste vara exakt formanpassad för att golvet ska bli jämt och fint. Jag vet att jag skapar ett unikt och vackert golv som troligtvis kommer att finnas kvar långt efter min tid.

Perfekt Golvvård

Välkommen att kontakta Perfekt Golvvård med dina golvvisioner, jag hjälper gärna till. Oavsett om du drömmer om en enkel golvrenovering eller ett alldeles speciellt nytt golv.

Skicka ett mail till info@perfektgolvvard.se och berätta om vilken av våra tjänster du behöver hjälp med. Bifoga gärna bilder om du har!

Berätta gärna om du är privat eller företagskund när du kontaktar mig så att jag redan i första skedet kan anpassa arbetet därefter.